התקבלתם לחברה, עשיתם אונבורדינג, הלפטופ מחכה על השולחן יחד עם סוואג מגניב (ובקבוק ממותג כמובן) אבל אז הייתם צריכים לבדוק ולחפש נתונים במאגרי המידע הפנימיים של החברה, ונהיה לכם שחור בעיניים.
אז סטארטאפ ישראלי, שהוקם על ידי המדען הראשי לשעבר של סיילספורס, רוצה שתוכלו להגיע לכל המידע הארגוני שאתם צריכים בקלות ובמהירות, ועכשיו הוא מצטייד גם בגיוס טרי.
עשו GenAI לפני שזה היה מגניב
Ask-AI מפתח מנוע חיפוש ארגוני, שמנסה לפתור בעיה מוכרת בכל חברה – והיא לא רק איפה המידע נמצא, אלא גם מה אפשר לעשות איתו. המערכת של Ask AI מייצרת עבור ארגונים תשובות ותובנות מכל מקורות הידע והתקשורת הארגוניים, במיקוד על מחלקות חוויית הלקוח. על פי אלון טלמור, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, עובדים בארגון נאלצים לעבור ממערכת למערכת בחיפוש תשובות, ולרוב מקבלים קישורים לא מדויקים למסמכים ארוכים. במקביל, הוא מציין, הבנת הבעיות והשאלות החוזרות של לקוחות הוא כיום תהליך ידני ולא שמיש.
בשיחה עם גיקטיים מספר טלמור כי כלים מתחרים כמו Elasticsearch מבוססים בעיקר על חיפוש מילות מפתח, בזמן שהפיתוח של הסטארטאפ כולל שימוש בלמידה עמוקה להבנת השפה, ההקשר ומילים נרדפות כדי לשפר משמעותית את הדיוק של החיפוש. טלמור מסביר כי בזמן שהמתחרים יכולים להציע בערך 50% מבחינת הדיוק בחיפוש, המערכת שלהם יכולה להגיע עד ל-90% דיוק. "אנחנו הראשונים להציף תשובות ישירות בתוך הארגון, בדומה ל-Google Answers. כך לדוגמה בתשובה לשאלה: 'איך מוסיפים משתמשים', במקום לתת קישור למסמך, אנחנו מציגים כתשובה את השלבים הרשומים במסמך הנדרשים להוספת משתמש, ובכך חוסכים זמן רב של קריאת את המסמך עצמו שעלול לצד הנגשה של מקורות ידע מרובים במקום אחד", אמר לנו בעבר טלמור.
חדש! כל עדכוני הטכנולוגיה וההייטק של ישראל – היישר לוואטסאפ שלכם
לדבריו, הוא גם מביא את הניסיון שצבר בתחום ה-GenAI מאז תחילת הדוקטורט שלו עוד ב-2016, וצוות החוקרים של החברה מונה שני פרופסורים ושורה של דוקטורים ומסטרנטים בתחום. "המוצר שלנו מגשר על פער משמעותי שמונע מפתרונות בתחום להפוך למסחריים – הדיוק של פתרון ה-AI. "החברה קמה הרבה לפני ChatGPT, ועם כמה עשרות לקוחות Enterprise עם שמות בינלאומיים יש לנו ניסיון מוכח בבניית פתרונות GenAI שבאמת עובדים", אומר לנו טלמור. עוד סיפר כי הפלטפורמה שפיתחו מתרחבת כעת לאפליקציות no code שתאפשר ללקוחות להתאים את המוצרים שברשותם ולחברה להנגיש מוצרים חדשים בתחום, כמו בקרת איכות אוטומטית של נציגים, מענה אוטומטי על שאלונים, עזרה בכתיבה וקריאה ואפילו התאמה מהירה ובנייה של מסמכים במהירות ובאיכות גבוהה.
מה מונע מחברות AI אחרות, וביתר שאת ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל למשל, לבוא ולהציע כלים דומים שיתבססו על המודלים הענקיים שהן פיתחו בסכומי עתק?
"כמובן ששום דבר לא מונע מהם אבל הם מכוונים לכך שחברות יבנו על הפלטפורמה שלהם פתרונות פנימיים, מה שלרוב חברות לא מתמחות בלעשות טוב. אנחנו לעומת זאת בונים פתרון מדף מוכן שמותאם למשתמשים שמגיע עם מגוון יכולות מותאמות לאופי העבודה שלהם. הדבר מקביל להרכיב מחשב, כמו שנהגו לעשות בעבר, לעומת קנייה של מחשב מוכן כמו שעושים כיום, ולשם אנחנו מאמינים שהשוק ילך. במקביל אנחנו עובדים מעל פלטפורמות רבות כגון דואר אלקטרוני, מערכות ניהול לקוחות וניהול שירות, היכן שהמשתמשים עובדים, ללא העדפה ספיציפית לפלטפורמה. הענקיות לרוב יתחברו וינגישו ערך בעיקר בפלטפורמות שלהם מה שמגביל את הערך שיתנו למשתמשים".
עדיין מנסים להיפטר מ-Web Summit
היום (ד') מדווח Ask-AI על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 11 מיליון דולר. את סבב הגיוס החדש הובילה קרן Leaders Fund הקנדית והשתתפו בו גם המשקיעים בחברה בסבב הסיד, בהם Vertex Ventures, State of Mind Ventures ונוספים. סבב הגיוס מביא את ההשקעה ב-Ask-AI מאז הקמתה ל-20 מיליון דולר. Ask-AI (יחד עם סטארטאפ ישראלי נוסף) עלו לכותרות בחודש נובמבר, כשהודיעו שהם מנסים להיפטר מהאחזקות של Web Summit בחברות – לאחר שגייסו הון מזרוע ההשקעות של הכנס. כזכור, פאדי קוסגרייב – המנכ"ל לשעבר ומייסד הכנס – פרסם עם פרוץ המלחמה אמירות קשות וכוזבות נגד ישראל, מה שהוביל לחרם על הכנס מצד כל תעשיית ההייטק הישראלית ומפרסמים גדולים. טלמור אומר לנו כי למרות הניסיונות של החברה כבר מחודש נובמבר, הם טרם הצליחו להוציא את ווב סאמיט מרשימת משקיעי החברה: "לצערנו, הם מתעקשים להחזיק בהשקעה, ואין לנו אמצעים חוקיים להכריח אותם למכור. אבל אנחנו עושים את המיטב לקדם את זה".
בהתחשב במצב שבו האקוסיסטם הישראלי נמצא, לא עבר לכם בראש "לפגוש את הכסף" מהר יותר עם אקזיט מהיר במקום תהליך ארוך של צמיחה והשלמת סבבי גיוס נוספים בעתיד?
"אני חולק על זה. אנחנו רואים שוק ענק לפנינו. בעינינו נהיה המוצר השני שחברות יקנו לעובד אחרי לפטופ. פתחנו לאחרונה משרד בטורונטו, ואנחנו רואים צמיחה רבה בצפון אמריקה. אני לא חושב שמשקיעים יחששו להשקיע בחברות ישראליות ואני יכול לספר שגם אחרי ההשקעה הזאת אנחנו עדיין ברגעים אלה מקבלים התעניינות רבה בהשקעות המשך ממשקיעים נוספים".
The post "נהיה המוצר השני שחברות יקנו לעובד אחרי הלפטופ" appeared first on גיקטיים.