הרבה דברים מוזרים קורים בתערוכת CES 2024 בלאס וגאס, אבל היום יצא לי לחוות את אחד הרגעים המוזרים ביותר אי פעם – וזה קרה כשמצאתי את עצמי מדבר אל דמות במשחק מחשב. ולא, אני לא מתכוון ל-Cutscene מוכן מראש או בחירה מתוך כמה אפשרויות, אני מתכוון לשיחה בשפה חופשית עם דמות במשחק מחשב.
הפעם אנחנו בודקים את זה בעצמנו
בתערוכת קומפיוטקס האחרונה, חשפה NVIDIA פרויקט חדש בשם ACE, שמאפשר לגיימרים לשוחח עם NPCs, אותן דמויות ממוחשבות שמלוות אתכם במשחקים שונים. החידוש, כפי שהציג בדמו ג'נסן הואנג, מנכ"ל NVIDIA, הוא שהשיחה נעשית באמצעות הקול, כשהדמויות מגיבות לתוכן הנאמר בתור הדמות, עם קול מג'ונרט ואנימציות תואמות לשפתיים. אבל זה היה דמו, וזה לא סוד שבין דמו מוקפד שמוכן מראש ובין המוצר בפועל יש מרחק לא קטן. אז השבוע NVIDIA הזמינה אותי להתנסות ב-ACE בעצמי במסגרת תערוכת CES.
בדמו שבו התנסיתי השתמשה NVIDIA במנוע הגרפי Unreal 5 ובטכנולוגיית ACE, שאחראית על מודל השפה הגדול, עיבוד הקול של המשתמש, סינתוז התשובה של ה-NPC וגם על תנועות השפתיים. בנוסף, חברה אנבידיה ל-Convai האמריקאית, שבפועל בונה את הדמויות בדמו ומתאימה להן "אופי", כדי שהתשובות יהיו תואמות.
התחלתי את הדמו כששיחקתי דמות בשם קאי, שנכנסת לחנות ראמן בעולם סייברפאנקי עתידני. בחנות פגשתי את ג'ין, הטבח, ונובה, מומחית סייבר. נציג NVIDIA בחר ב"יערות הגשם" בתור הנושא שישבור את הקרח בינינו. משעמם, אבל ג'ין סיפר לנובה על כך שיערות הגשם מייצרים 20% מהחמצן בכדור הארץ, והיא ענתה לו שהיא יודעת את זה, והם המשיכו לדבר בצורה משעממת למדי על הנושא, עד שנובה אמרה לו שיערות הגשם מניעים את העולם כמו שהראמן המצוין שהוא מכין מניע את העיר. נחמד, לא מפיל מהכיסא.
כששאל אותנו הנציג של אנבידיה מי רוצה לדבר עם נובה, זינקתי כמובן ראשון כמו ישראלי טוב. בחרתי עם איזו דמות אני רוצה לדבר, ללחוץ על T במקלדת כדי לדבר למיקרופון שמונח על השולחן, ולעזוב כשמסיימים. מההתרגשות שאלתי אותה את השאלה הכי לקונית שיש: "מה שלומך", והיא השיבה תשובה לקונית ושאלה אותי לשלומי. אמרתי לה שאני נהנה בלאס וגאס, ושאלתי האם היא הייתה פה, ולכך היא השיבה מיד "לאס וגאס? עיר האורות והלילות האינסופיים? לא הייתי, אבל זה נשמע כמו עיר שבה כישורי הסייבר שלי היו יכולים להואיל". שימו לב איך היא שמרה על הדמות שלה בתשובה הזאת.
ואז החלטתי להקשות מעט עליה, ושאלתי אותה האם היא מכירה את ה-Sphere בלאס וגאס. לכך היא השיבה: "ברור שאני מכירה. ה-Sphere היא כמו משהו מתוך עיר סייברפאנקית. הוא תוספת מושלמת לעיר שלא הולכת לישון אף פעם". תשובה טובה. לאחר מכן שאלתי מה הבדיחה הכי טובה שהיא מכירה, ונובה השיבה: "הבדיחה הכי טובה? בואו נבדוק את מערכת הסייבר שלי. יש לי שם טרה בייט של בדיחות-אבא". תשובה מצוינת.
כתב אחר שהשתתף בדמו לקח את הפיקוד והפנה שאלה דווקא לג'ין השף, ושאל אותו אם הוא מגיש גם סאקה. אני לא יודע אם אותו "כתב" היה עובד שתול של NVIDIA, אבל זו הייתה שאלה שהובילה למשהו שהפיל את כולנו מהרגליים. ג'ין אמר "בדרך אליך", ניגש לדלפק, והוציא כוס של סאקה. זה אומר שזה לא סתם עוד שיחה עם צ'אטבוט, זו סצינה חיה, עם אנימציה, פוליגונים ודיבור חי לגמרי, וזה מרשים. לסיום, ביקשנו מהשף לכבות את האורות במסעדה, וזה בדיוק מה שהוא עשה במשחק.
אני חייב להודות שדווקא בכל הנוגע לאנימציות השפתיים והפנים, יש ל-NVIDIA עוד הרבה במה להשתפר (וכמובן שהקול עדיין נשמע מעט רובוטי). בנוסף, אחרי הקבוצה שלי, נכנסה עוד קבוצה, ובחצי אוזן יכולתי לשמוע תשובות שונות לחלוטין לשאלות שונות לחלוטין, אבל משום מה הדמויות מאוד אוהבות לחזור ולדבר על העיר שבה הן חיות. מעין חלקים בתשובה שחוזרים על עצמם מדי פעם.
בנוסף, הרגשתי שעדיין יש שיהוי גדול מדי בין שאלה לתשובה, והנציג של NVIDIA הסכים איתי ואמר שכרגע הזמן עומד על 3.5 שניות משאלה לתשובה והיעד של החברה הוא לצמצם את זה לשנייה וחצי, אך שיטת הטוקנזיציה כרגע לא מאפשרת את זה. בקיצור – זה מרשים, גם אם עוד לא מושלם.
אמנם לא אתגרנו כאן יותר מדי את הדמויות, ומדובר בדמו בסיסי, שהוא עדיין לא חלק ממשחק גדול אמיתי. אבל ככה שינויים מתחילים, ולא צריך לעוף רחוק בדמיון כדי לראות לאן זה יכול להגיע. דמיינו למשל איך אתם יורדים ממכונית ב-GTA 6 ומנהלים שיחה שלמה עם דמות אקראית שנראית לכם מעניינת; או משוחחים שוב עם אחת מדמויות המשנה המעניינות של Cyberpunk 2077, כדי לגלות עוד סיפורים שלה… אין ספק שלשם הולך עולם הגיימינג, ומפתחי משחקים רבים כבר הבינו זאת. רק תדמיינו את השפע האינסופי של הדמויות וה-DLC שיחכו לנו, במה שיהיה באמת משחק "עולם פתוח". איזה זמן להיות בו גיימר.
הכתב הינו אורח חברת LG בתערוכת CES 2024
The post דיברתי במציאות עם דמות במשחק מחשב וטעמתי מהעתיד של הגיימינג appeared first on גיקטיים.